“Er zijn evenveel mensen als manieren om muziek te spelen. Ik wil muziek exploreren door het gebruik van een eigen taal. Ik ben voortdurend op zoek naar klanken en onbestaande woorden met een universele inhoud. Door woorden zo te zingen wordt de stem een instrument. Soms wordt viool stem en stem viool. Het resultaat is een ongecompliceerd stuk muziek dat tot doel heeft recht tot het hart te spreken...” Edwin

Hedendaags, minimal world, singer-song, neo-klassiek… what’s in a name? De muzikale visie van EDWIN sluit aan bij de traditie van de troubadours. Troubadour is afgeleid van het Occitaanse woord “trobar”, dat ‘vinden’ of ‘bedenken’ betekent. Troubadours waren dichters-musici uit alle lagen van de bevolking, van koningen tot rondtrekkende muzikanten. EDWIN leerde de geheimen kennen van de Indische muziek en is een geboren improvisator die zich zowel in alternatieve pop-, ambient-, folk- en wereldmuziekmiddens als een vis in het water voelt.

EDWIN houdt van een artisanale aanpak. ‘All-in-one’: stem, violen (bratch, vedel, viola), melodie, ritme en een performance in een ongebruikelijke combinatie. EDWIN zingt in een eigen klanktaal. Luisteraars worden uitgenodigd om hun verbeelding te gebruiken. Een optreden is meer dan een ‘concert’. Het is een ervaring met aandacht voor stilte en passie voor dynamiek, open voor ontdekking met de verwondering als gids.


Foto © Cil Deckers
Foto © Cil Deckers


Foto's © Cil Deckers