SILENT MUSIC live @ De Bijloke

Featuring Satoshi Takeishi / Pieter Thys / Sara Salverius / Edwin Vanvinckenroye / Jakob Rosseel (video).

SILENT MUSIC vertrekt vanuit de composities van Edwin Vanvinckenroye en wordt uitgevoerd met een wisselende bezetting. De composities zijn hedendaags met wortels. Soms verstillend, dan weer met een energieke uitval van ritmes en klanken uit verre landen. Door het gebruik van een poëtische fantasietaal wordt de stem ingezet als een instrument. De onbestaande klanktaal geeft de luisteraar een uitnodiging om zijn fantasie de vrije loop te laten.
RENASCENS - Edwin Vanvinckenroye solo

Zanger–violist Edwin Vanvinckenroye maakt een muzikale speeltuin met diverse violen, stem en voetpercussie; ZIJN STEM WORDT VIOOL EN ZIJN VIOOL WORDT STEM. Intens en stil, soms verrassend dynamisch met fantasierijke ritmes en klanken uit verre landen.

Drie speciaal ontworpen violen worden – soms tegelijkertijd – op onconventionele wijze beroert en bezongen. De stem prikkelt de verbeelding door het gebruik van een onbestaande klanktaal. Universeel, eigenzinnig én toegankelijk!

Renascens is geschikt voor literaire- of muziekfestivals, ongewone inspirerende plaatsen zoals (heren)huiskamers, bossen, kerken, kapelletjes, erfgoedlocaties, stiltegebieden...


SANO - Sara Salverius & Edwin VanvinckenroyeSano (accordeon, viool, stem) staat voor zalige akoestische muziek met sterke melodie en rijke harmonie die voor iedereen anders hoort. Sano wekt verwondering en brengt (je) in verschillende stemmingen. Soms in een sfeer van zachtaardige melancholie en dan weer dynamische energie met knipogen naar folk, wereldmuziek, minimal music en neo-klassiek.


LIGCONCERTEN – Steven Vrancken & Edwin Vanvinckenroye

Tien jaar geleden al gaf Steven Vrancken zijn eerste piano ligconcerten in België, wat nu onder andere verder evolueert naar een bruisende samenwerking met Edwin. In deze unieke formule bundelen zij hun repertoire om het publiek onder te dompelen in een onvergetelijke stiltereis. Klaar voor een compleet andere luisterervaring? Na afloop van het concert vraag je jezelf wellicht af waarom je nog nooit eerder een ligconcert hebt bijgewoond!
Zie ook: https://pianoligconcert.be


TROISSOEUR
TROISSOEUR & DANIEL B.


TROISSOEUR & SANDY DILLON